23 Aralık 2008 Salı

Tutkunuzu Keşfedin

Arnie Warren'in yazdığı bu kitap, insanların, hayattaki gerçek amaçlarına ulaşabilmeleri için (ya da olmak için yaratıldıkları kişi olabilmeleri için) farklı ve kolay bir yöntem sunuyor. Bunu güzel bir hikaye ile destekleyen yazar, eğer herkes bu adımları izlerse yaşamdaki gerçek amacına ulaşabileceğini düşünüyor. Yöntem ise temel olarak 3 adımdan oluşuyor.
  1. Senin fark etmediğin, ama başkalarının nasıl yaptığına hayret ettiği yeteneğini bul. Bunun için ailene ve yakın çevrene sorabilirsin. 
  2. Bu yeteneğini kabullen. İlk bakışta anlamsız ve basit gelebilir. 
  3. Uygulamaya geç. Yeteneğini işinde kullan. 
Kitaptaki örnekte amacına henüz ulaşamamış kahramanımız, Amerika'ya bir seyahate çıkıyor. Bu arada seyahatinin, babasının tekstil fabrikasının ürettiği kumaşları, dünyanın en iyi markalarından birine satmak için bir iş seyahati de olmasını planlıyor. Bu seyahati sırasında karşılaştığı bir konuşmacı ona yardım ediyor (Bu konuşmacı insanların amaçlarına ulaşabilmeleri için eğitimler veren birisi) Bu şekilde kendi yeteneğinin "İşleri organize etmek" olduğunu fark ediyor. Burada adımları şu şekilde uyguluyor.
  1. Çocukken arkadaşlarıyla oynadığı oyunlarda (ve şimdi babasının işyerinde), insanları organize etme işini iyi yaptığını fark ediyor. 
  2. İlk bakışta bu herkesin yapabileceği basit bir iş gibi görünüyor ve kabullenmekte zorlanıyor. Daha sonra tanıdığı kişilerin etkisiyle bunun gerçekten bir yetenek olduğunu anlıyor. 
  3. Ve babasının işlerini organize etmek, bir dünya markası olmak üzere yola çıkıyor. 
Akıcı bir dille yazılmış güzel bir hikaye. Kitaba verdiğim not ise 5 üzerinden 4.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...