17 Aralık 2008 Çarşamba

Zamanı söylemek değil, saati yapmak

Günün veya gecenin herhangi bir anında güneşe veya yıldızlara bakıp gün ve saati hiç hatasız tam olarak söyleyebilen bir adama rastladığınızı düşünün : "01 Ocak 2008, saat 13:20:12". Bu kişi zamanı söyleyebilme konusunda şaşırtıcı bir yetenek olabilir ve muhtemelen bu kişiye zamanı söyleyebilme yeteneğinden dolayı saygı gösterilecek, hürmet edilecektir. Peki, eğer bu kişi, zamanı söylemek yerine kendisi ölüp gittikten sonra da sonsuza dek zamanı gösterecek bir saat yapsaydı daha faydalı olmaz mıydı?

Çok parlak, muhteşem bir fikre sahip olmak veya karizmatik vizyoner bir lider olmak "zamanı söylemek" tir; tek bir liderin varlığından bağımsız ve pek çok farklı ürünle başarılı olabilmiş bir şirketi kurmak ise "saat imal etmek" tir.

Kitaptan aldığım bu kısım, benim en beğendiğim kısımlardandır. Kitap edebi açıdan biraz ağır bir dille yazılmış. Ve ayrıca kitabın konuları da belli bir kesimin anlayacağı şekilde seçilmiş. Buradan çeviren kişinin büyük bir emek harcadığı anlaşılıyor. Şirket yöneticileri ve sahiplerinin mutlaka okuması gereken bir kitap olarak düşünüyorum.

Kitaba verdğim not ise 5 üzerinden 3.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...